shape-7

Reizende storyteller

Als reizende storyteller schrijf ik teksten voor ondernemers en bedrijven met een speciaal product, mooi verhaal of bijzondere dienst. Voor ondernemers die gelukkig worden van hun onderneming en product of dienst, maar hun boodschap niet goed in woorden kunnen uitdrukken. Vaak werk ik vanaf een tropisch (ei)land, maar je kunt van mij nog steeds Nederlandse nuchterheid en directheid verwachten.

Een originele Over-Mij pagina

‘Gelukkig’ is wat ik wilde worden toen ik jong was. ‘Ja, wie niet?’ Zou je denken. Maar ik zag op jonge leeftijd al te veel mensen om me heen die niet zo gelukkig waren. Terwijl we in Disney-films juist zo duidelijk zagen en hoorden dat als je als vrouw gered werd door de man van je dromen, je ‘nog lang en gelukkig’ zou leven. Om gelukkig te worden, moest ik nét iets anders doen dan de meeste mensen om mij heen. Maar wat dan precies? Ik schoof het ‘gelukkig worden’ nog maar even voor me uit.

 

Het was een week na de dood van Michael Jackson en ik zat bij mijn tante op de bank op Curaçao te bedenken welke opleiding ik 6 weken later zou gaan volgen. Ik belandde op de website van Hogeschool Inholland en bekeek hun aanbod in alfabetische volgorde. Bij de letter M van ‘Media en Entertainmentmanagement’ bleef ik hangen. Dat klonk wel leuk! Ik schreef me in voor deze opleiding en vervolgde mijn vakantie op het prachtige eiland waar mijn moeder is geboren.

Halverwege de opleiding switchte ik naar de opleiding Communicatie en Media én ging ik van de locatie Rotterdam naar die Den Haag. Verandering, nieuw avontuur en onzekerheid zijn mijn drugs. (Verder zie je me niet gauw aan de oppeppende of verdovende middelen.)

 

20220331_133254

Toen ik fluitend mijn diploma behaalde op mijn 21e had ik geen idee wat te doen. Mijn vriendinnen studeerden nog en nu moest ik al een kantoorbaan gaan zoeken? Ik besloot te gaan reizen. Naar Cuba, de Dominicaanse Republiek, Curaçao. Ik leerde Spaans en financierde mijn reizen door als barista en barista trainer in Nederland en het Caribisch gebied te werken. Dat was natuurlijk een bijbaan, want ‘hierna zou ik een echte baan gaan zoeken’. Dan kon ik wellicht van het geld dat ik zou gaan verdienen gelukkig worden. Die ‘echte’ banen heb ik geprobeerd. Echt. En het ligt ook vooral aan mij dat ik niet lang op één plek kan blijven, niet lang hetzelfde kan doen en veel te eigenwijs ben om voor een baas te werken. 

 Ik heb ideeën, dromen, plannen en hou ervan om van alles uit te proberen, ook al is de kans groot dat ik val. Want wat is er erg aan vallen als je daarna weer op kunt staan?

Nadat ik jaren als barista en baristatrainer mijn bedrijf Coffee and Trips runde (het bleek toch meer dan een bijbaan), voelde ik dat het tijd was om de kennis die ik had opgedaan te bundelen. Ik wilde meer verhalen gaan vertellen dan alleen mijn koffieverhaal.

Sproke Media werd, midden in de pandemie, geboren. De coronacrisis was een hele mooie drijfveer om mij keihard in te zetten voor mijn nieuwe bedrijf. Ik kon ten slotte niet reizen noch als barista werken. Wel kon ik vanaf elke plek ter wereld achter mijn laptop verhalen schrijven!

Binnen een jaar kon ik volledig leven van Sproke Media en op het moment van schrijven werk ik vanuit een heerlijk appartement in Colombia aan verhalen en teksten voor mijn klanten.  

Inmiddels besef ik dat geen enkele man mij hoeft te redden en dat niemand anders dan ikzelf zorg voor ‘nog lang en gelukkig leven’. Ook ben ik erachter dat als ik altijd maar gelukkig wil worden, ik het nooit daadwerkelijk ben. Daarom heb ik besloten gelukkig te zijn. En guess what? Het werkt. Ik ben gelukkiger dan ooit.

happy (1)
+ 316 33 640 535
eva@sprokemedia.nl
Ergens op de wereld
+ 316 33 640 535
eva@sprokemedia.nl
Ergens op de wereld