Wie zitten er in jouw team?

Wie zitten er in jouw team?

Een aantal maanden geleden kreeg ik een welbekende blauwe brief van de Belastingdienst. Nu begrijp ik niet zoveel van boekhouding, dus ik belde mijn toenmalige boekhouder op om advies te vragen. Geen gehoor. Heel vervelend, want ik wist niet wat ik moest doen! Een maand later dook mijn boekhouder ineens weer op met de mededeling dat hij zijn werk niet meer leuk vond. Ik kon op zoek naar een ander…

Toen één van mijn goede vriendinnen hoorde van mijn ‘verlies’, vroeg ze me semi-beledigd waarom ik haar niet om advies had gevraagd. Zij is tenslotte bijna accountant en werkt al jaren bij een accountantskantoor! Om eerlijk te zijn, schaamde ik me een beetje. Ik had helemaal niet aan haar gedacht. Ze heeft me méér dan geholpen en zonder haar weet ik niet of het was goed gekomen met mijn boekhouding. Ik heb nu de allerbeste boekhouder die er is. Dit bewijst maar weer eens hoe belangrijk het is om gebruik te maken van de experts in jouw team!

Mijn team

Wie er nog meer tot mijn team behoren? Ik heb een hele talentvolle familie. Mijn tante Cecilia Plasmans van Keralicious bijvoorbeeld, die ervoor zorgt dat mijn haar de best mogelijke verzorging krijgt. Of mijn moeder Sharon Demei van DI MI SO, de beste reflexzonetherapeut en masseuse die ik ken. Daarnaast bel ik mijn nicht op Curaçao als ik teksten naar het Engels wil laten vertalen, weet mijn zusje alles over kinderen (handig, voor in de toekomst) en vraag ik mijn broertje zo nu en dan om voedingsadvies en personal training.

Mijn team bestaat niet alleen uit familie. Zo zal ik voor een toffe video altijd naar Roger Donk van Middleman Media gaan. Voor al mijn vragen over koffie of thee kan ik terecht bij Sybilla Jimmink en ik drink dan ook niets anders dan de thee van haar bedrijf By Trinitea. En voor al mijn juridische vraagstukken? Niemand beter dan Jasmine Santoe.

Voor niets gaat de zon op

Ik ben van mening dat de mensen uit mijn team niet altijd alles gratis hoeven te doen voor mij. Maar, het ‘voor wat, hoort wat’-principe past niet bij me. Als ik vrienden of familie kan helpen met iets waar ik goed in ben, doe ik dat heel graag – uiteraard in overleg, als ik er energie van krijg én als het in mijn agenda past. Ik vind het lastig om voor een korte klus geld te vragen en ook om nee te zeggen als het me eigenlijk niet goed uitkomt. Hoe zit dat bij jou? Doe jij alles gratis voor vrienden of zie jij graag een compensatie, in welke vorm dan ook? Wie zit er in jouw team en maak jij gebruik van de mensen in jouw team?

Leave a Comment

Your email address will not be published.